Hoppa till sidans innehåll

Julia siktar mot toppen

2017-05-26 16:49
  • Uppdaterad: 2017-05-26 17:19

17-åriga Julia Wittberg började spela amerikansk fotboll våren 2017. Hon kommer från en idrottsfamilj där två äldre bröder spelar i Jets herrlag.

Alla Juliasyskonen har handbollsbakgrund från Skånela, men Julia har faktiskt ytterligare sportmeriter att stoltsera med. Vid sidan av amerikansk fotboll utövar hon också cheerleading

. –Sporterna är så olika men ändå lika. I fotbollen smäller man på varandra, fångar boll och spelar matcher nästan varje helg. I cheerleadingen handlar det om att utföra ett intensivt program på två och en halv minut och det blir som en lång intervall. I stället för att fånga en boll fångar vi människor och allt vi kämpar för under ett helt år har man bara en chans att visa upp, säger Julia Wittberg. 

JW2a

Att ha en bred idrottsbakgrund är något som verkligen gynnar Julia tror Ville Korhonen, huvudtränare för Arlanda Jets damlag.

–Julia har blivit en duktig receiver på kort tid. Hon lär sig fort och hennes andra sporter har säkert hjälpt till i den utvecklingen. Från handbollen har hon koordination och bollskicklighet och cheerleading kräver god kroppskontroll och precision. För en ung student krävs en hel del planering för att hinna med skolan och två olika sporter samtidigt. Hittills har hon klarat det bra och har kunnat träna aktivt i båda sporterna.

–Det är inte lätt att kombinera. Cheerleadingen är obligatorisk och alla behövsJuliachl på plats för att en träning ska fungera. Men i fotbollen är det också viktigt att alla är på plats för att träningen ska bli så bra som möjligt. Den senaste tiden har det har varit totalt sex träningar i veckan, vilket har varit intensivt. Men med vilja och planering så kan man lyckas med allt.

– Jag älskar båda sporterna! Det behövs lagsammanhållning och kämpaglöd från alla. Det ger mig glädje och älskar båda delarna, säger Julia Wittberg.

Söndagen 28 maj tävlar Julia och hennes lag i SM i cheerleading. Om hon blir svensk mästare får vi veta först efter helgen.

Skribent: Ville Korhonen
Epost: Adressen Gömd

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: This is a mailto link

Se all info